Európai listavezető a Mezőkövesd!

Mi is lehetne jobb kezdés első bejegyzésként, mint egy magyar csapat listavezető helyéről szóló poszt, bár nem épp a legörvendetesebb lista élén áll egy magyar csapat, a Mezőkövesd-Zsóry. Megszakítás nélkül 28 legutóbbi bajnoki mérkőzésén kapott gólt, amivel fölényesen vezeti az európai ranglistát.

A Mezőkövesd-Zsóry csapata óta lejátszott 28 bajnoki mérkőzésének mindegyikén legalább egy gólt kapott. Utoljára 2017. február 18-án, a Diósgyőr ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen maradt érintetlen a hálójuk.

Ezzel a sorozattal még az egyébként nálunk a saját bajnokságukban gyengébben teljesítő csapatokat is felülmúlják. Ilyen a 25 mérkőzéssel a lista második helyén álló észt Vaprus, amely 29-146-os gólaránnyal és 36 mérkőzésen mindössze 8 ponttal zárta a bajnokságot, de év közben volt egy 2-0-s győzelmük, így az ő sorozatuk is rövidebb. A lista harmadik helyén a feröeri ÍF áll 22 mérkőzéssel, de mind Feröer-szigeteken, mind Észtországban befejeződött a bajnokság, így nekik nem folytatódik a sorozatuk, ráadásul ki estek.

Azonban nem feltétlenül csak kieső helyen álló csapatoknak van hosszú gólt kapó sorozatuk, mert pl. a lista 8. helyén 18 mérkőzéssel a pozsonyi Slovan áll 18 meccsel, melyeken 41-28-as a gólkülönbségük, és 32 pontot szereztek, és a jelenlegi bajnokságban a 4. helyen állnak, csak hát éppen nem tudják kapott gól nélkül lehozni a meccseiket.

(A posztokban igyekszünk kitérni a magyar csapatok, valamint a topligák csapatainak említésre méltó helyezéseire is.)

A magyar csapatok közül még egy ott található az élmezőnyben, a Balmazújváros 11 meccses szériája a 37. helyet jelenti, ami 680 csapatból azért még élmezőny.

A topbajnokságokból a Málaga áll ebből a szempontból a legrosszabbul 13 meccsel, de elnézve az olasz bajnokság sereghajtóját, a Beneventot, csak azért állnak 12 meccsel, mert még nem ment le több forduló.

A Mezőkövesd-Zsóry az előttünk álló hétvégén a Vasas ellen állíthatja meg nem éppen fényes sorozatát, illetve másik oldalról a Vasas támadói tarthatják Európa élén őket.

Teljes lista