Kelta uralom

Egészen rendkívüli hosszúságú veretlenségi sorozatot tudhat magáénak a Celtic csapata. A kelták 51 mérkőzés óta, másfél év óta veretlenek hazájukban. Csak hogy ez milyen extrém szám: a lista második helyén álló Napoli 24 veretlen mérkőzésnél jár.

Vannak olyan bajnokságok, ahol évtizedeken keresztül 2-3 csapat osztozik a bajnoki címeken, és azt is tudjuk, hogy a skót bajnokság is ilyen. A Celtic és a Glasgow Rangers csapatán kívül utoljára 1985-ben fordult elő, hogy más nyerte a bajnokságot (akkor az Aberdeen volt az). De a Rangers néhány évvel ezelőtti visszasorolása óta már ők sem ellenfelei a Celticnek. Azt megelőzően a 2010/11-es bajnokságot nyerte meg utoljára a Rangers, egyetlen pontocskával, azóta viszont a legkisebb különbség 15 pont volt, amennyivel a Celtic bajnok lett. Ennek fényében talán kicsit kevésbé meglepő az 51 meccses veretlenségi szériájuk, és persze még ki tudja, hol lesz a vége. A következő hetekben tovább hízhat a sorozat, és mivel a skótok csak egy kb. 3 hetes bajnoki szünetet tartanak januárban, jócskán növelhetik is előnyüket a veretlenségi tabellán.

Második tehát az idei szezonban nagy formát mutató Napoli 24 mérkőzéssel, a harmadik helyen pedig a moldáv kirakatcsapat, a Sheriff Tiraspol áll 22 veretlenül megvívott mérkőzéssel.

A magyar csapatok közül a Ferencváros áll a legjobb helyen (40.) 8 mérkőzéssel, míg a Videoton 6 mérkőzésnél jár.

A topbajnokságok menői közül természetesen többen is ott vannak az élmezőnyben, hiszen amint az aktuális tabella is mutatta, szokás szerint most is kiemelkedően teljesítenek a nagyok. 6. a Manchester City 19 meccsel, 7. a Barcelona 18 meccsel, és még az első 20-ban található a PSG, az Atletico Madrid és az Internazionale is.

A Celtic december 23-án találkozik a jelenleg második helyen álló Aberdeennel, majd 30-án lesz a híres Old Firm, a Celtic-Rangers rangadó. Addig nemigen látszik, ki állíthatná meg őket. Sőt, akkor sem.

Teljes lista

Vélemény, hozzászólás?