4-es gólátlag a listavezetőknél

Többször fogunk jelentkezni a csapatok legutóbb lejátszott meccseinek tabelláival. Jelenleg a legutóbbi 3-tól a legutóbbi 12 meccsig terjedő úgynevezett formatabellák készülnek. Első posztunkban a legutóbbi 7 lejátszott meccs alapján készült tabella elején talált érdekességről szólunk.

(A tabellákra röviden csak U3, U4… stb. néven fogunk hivatkozni, ami itt természetesen nem az utánpótlást, hanem az utóbbi meccseket jelenti.)

Míg az U5-ös tabella élén még 14 csapatnak volt százszázalékos mutatója, az U6-os tabellán már csak 10 csapatnak, az U7-es tabellán pedig már mindössze 6 csapat állt maximális teljesítménnyel. vagyis összesen 6 csapat nyerte meg a legutóbbi 7 bajnoki meccsét.

Amiért ezt a tabellát választottuk, az az volt, hogy a ranglista élén két olyan csapat áll, amely meccsenkénti 4-es gólátlagot produkált, vagyis a legutóbbi 7 bajnoki meccsén 28 gólt lőtt. Azért ez akkor se lenne semmi teljesítmény, ha ezt egy gyengébb bajnokságban érné el egy csapat, hisz akkor nyilván az ő szintjük is ahhoz a bajnoksághoz mérendő, de jelen esetünkben nem is sokadvonalbeli bajnokságok csapatairól van szó.

Az U7-es tabella élén a Manchester City áll a megszerezhető 21 pontból természetesen 21-gyel, és 28-5-ös gólaránnyal, a második helyen pedig a PSV Eindhoven ugyanennyi ponttal ás 28-8-as gólaránnyal. vagyis mindkét csapat a legutóbbi 7 bajnoki meccsén 28 gólt lőtt összesen. A 4-es gólátlag nagyon erős, még 7 meccses távlatban is. 3-4 meccsen még előfordulhat egy-egy kiugróan magas góltermést hozó meccs révén, de ennyi meccsen már extra.

Szóljunk a többiekről is! Nem sokkal marad le mögöttük a Valencia, 26-8-as gólaránnyal. Ez sincs messze a 4es gólátlagtól. A további százszázalékosok az albán Skënderbeu, a norvég Strømsgodset és természetesen a leghosszabb győzelmi sorozattal büszkélkedő Viktoria Plzeň. Nekik a gólkülönbségük “gyengébb”.

(A gyengébb kifejezéssel gyakran fogunk találkozni a posztokban, de mivel itt kb. 700 csapat toplistáiról lesz szó, nem abszolút értelemben gyengét jelent, sőt!)

A legjobb pozícióban lévő magyar csapat is egészen előkelő helyen áll, a Ferencváros a megszerezhető 21 pontból 19-cel (vagyis 6 győzelemmel és 1 döntetlennel) a 21. helyen áll. És ez a pontok alapján a 7. is lehetne, mivel a fentebb említettek szerint csak 6 csapat százszázalékos. Csak hát az a fránya gólarány! A 15 csapat közül, amelyek hasonló mutatóval rendelkeznek, a Fradi nyerte legszűkösebben meccseit, 13-5-ös gólaránya van a 7 meccsen.

A topligás csapatok közül a MC és a PSV mellett a Barcelona fér be a top10-be, a többiek helyezése 30-on kívüli.

Mindkét gólgyáros csapat idegenben játssza következő mérkőzését, a MC a Leicester, a PSV a PEC ellen, de míg a MC-nek egy 6-0-ás győzelem esik ki, a PSV-nek csak egy 1-0-ás, így utóbbinak van esélye megtartani a fantasztikus gólátlagot. Persze csak ha nyernek, akkor maradhatnak élen.

Teljes lista

Vélemény, hozzászólás?