Új! Nem csak úgy!

Új! Új! Új! Legalábbis reméljük, hogy újdonságot tudunk kínálni. Akár fogadni kívánók, akár csak simán stat-nézegetők, akár bárki más számára készült tabellák nem egész meccsekre, hanem időszeletekre. Készülnek félidő, meccsharmad, valamint negyedórás tabellák. Ezek közül ízelítőként megkerestük azt, amelyikben a legelőkelőbb helyen áll egy magyar csapat az európai ranglistán. 

Valószínűleg nem ezt a csapatot várná a futballstatisztikákon kevéssé edzett olvasó, de hátha edződik ő is. Nézzük, hogy is állnak a magyar csapatok a meccseket negyedórás időszakokra bontva!

Az első negyedórában elért eredmények alapján a Videoton a 10. helyen áll Európában (1,733 pontátlag). Ez nagyszerű helyezés de ennél lesz egy jobb pozíció.

A második negyedórában nincs kiemelkedő csapat, sőt, a legjobb helyen álló Debrecen 151. (1,333 pontátlag). Ez mellesleg azt jelenti, hogy ekkor nagyon nem rúgnak gólokat a magyar csapatok.

A harmadik negyedóra újra egy előkelő helyezést hoz nekünk, a Honvéd 12. helye (1,867) európai szinten jó első félidei hajrát jelent.

A negyedik negyedóra, vagyis a második félidő eleje a Videoton vezető helyét hozza számunkra (1,733), 26. helyezéssel. Van, volt és lesz jobb, de viszonylag erős kezdést mutat a második félidőben bajnoki listavezetőnk számára.

Az ötödik negyedóra, vagyis a második félidő közepének táblázata adja az igazi meglepetést magyar szempontból, ugyanis Európában az 5. helyen áll ebben az időszakban az Újpest. 15 mérkőzésen 8-1-es gólarány, 30 pont, ezzel kereken 2,000 pontátlag. Ötödik hely a Barcelona, a Celtic, a Manchester City és a Sporting Lisszabon mögött. Jól mutat.

(Ezekben a táblázatokban nyilvánvalóan kevés a gól, hiszen csak egy negyedórás intervallumról van szó, és ebből következőleg a pontátlagok is alacsonyabbak, hiszen egy negyedórás szakaszon belül sok a döntetlen (zömében 0-0-s) eredmény.)

Az utolsó negyedóra történéseit figyelve már magyar szempontból nem találunk kiugró teljesítményt, a Ferencváros 69. helye (1,667) semmi különös. Inkább különös a Szombathelyi Haladás 678. helye 680 csapatból, ami mutathat erőnléti problémákat is, de ne ítéljünk mélyebb elemzés nélkül.

A 6 negyedórás rész alapján készített tabellákat egyébként csak egy nagycsapat vezeti, a többi élén kifejezetten alacsonyan rangsorolt bajnokságok csapatai állnak. A jelenlegi lista: Valletta (Málta), Tre Fiori (San Marino), Beitar Jerusalem (Izrael), Coleraine, (Észak-Írország), Barcelona, Skënderbeu (Albánia).

Negyedórás tabellák: 1.   2.   3.   4.   5.   6.

 

Vélemény, hozzászólás?